SAİMEKADIN İLKOKULU

Okulumuz Ankara il merkezinin doğusunda Hatip çayının güneyinde Saimekadın semtindedir. Okulumuz adını Saimekadın semtinden almışsa da şimdiki mevkiine Mehtap mahallesi denilmektedir.

Semtin adını Saymakadın ya da Saimekadın olduğu tartışılır. Anlatılan birinci hikaye şudur: Semtin kuzeyinde demiryolunun çalışmaları askerler tarafından yapılmaktadır. Bir gün bu çalışmalar devam ederken oradan geçmekte olan bir kadın askerleri saymaya başlamış. Saymanın uğursuzluk getireceğine inanan komutan kadına “Sayma Kadın” der. İkinci hikaye ise: Ankara’nın kuruluş yıllarında adı geçen yerin boş bir alan olduğu ve burada kimsesiz Saime adında bir kadın oturmaktadır. Onun için buraya SAİMEKADIN’ın yeri diye diye SAİMEKADIN olmuştur. Genellikle SAYMAKADIN diye söylenirse de yazılımlarda SAİMEKADIN kullanımı yaygındır. Hızlı kentleşme süreci içerisinde çevrede bulunan okullar ihtiyacı karşılayamamıştır. Okulumuzun bulunduğu yere BAŞKENT LİSESİ adıyla okul binası yapılmıştır. 18 Ocak 1971 tarihinde BAŞKENT LİSESİ ve SAİMEKADIN İLKOKULU olarak iki devre halinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Çevre okullardan nakil gelenlerle 132 kişi olan öğrenci mevcudu, aynı yılın sonunda 206’ya ulaşmıştır. Ağustos 1971’de BAŞKENT LİSESİ okuldan ayrılarak tamamen ilkokula dönüşmüştür. 1971-1976 yılları arasında ikili, 1976-1985 yılları arasında normal. 1985-1986 öğretim yılından itibaren ikili eğitim-öğretime devam etmekte olup 1977 yılından itibaren anasınıfı ile faaliyetini sürdürmektedir.

01 Ocak 1984 tarihine kadar ÇANKAYA ilçesi sınırları içerisinde bulunan okulumuz, şimdi MAMAK ilçesine bağlıdır. Okulumuzda 1971 yılında yapılan eski bina 6 dershane, 2 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 hizmetli odası, 1 salon, 2 kömürlük, 2 WC bulunmaktadır. 4306 sayılı kanunla 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren ‘SAİMEKADIN İLKÖĞRETİM OKULU’ olarak adı değiştirilmiştir.

Okulumuz 2002-2003 eğitim-öğretim yılından itibaren 3 katlı yeni bir ek bina yapılmıştır. Yeni bina 14 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 anasınıfı, 1 öğretmenler odası, 2 idare odası, 1 kitaplık, 1 bilgisayar odası, 1 çok amaçlı salon, 3 WC, 1 kalorifer odası ve 1 sığınak olarak faaliyet göstermektedir.

2012/2013 Öğretim Yılında uygulanmaya başlayan 12 yıllık zorunlu eğitim gereği bu yıldan itibaren İlkokul olarak eğitim öğretime tam gün olarak başladık

Etiketler :tarihçe,